JAGODINA-Fakultet pedagoških nauka u Jagodini počeo je pripremnu nastavu za prijemni ispit za buduće studente koji žele da studiraju na nekom od tri programa ovog fakulteta.

Ispit je specifičan i odvija se u nekoliko etapa, gde se sagledavaju i talenti u muzici, sportu i raznim kompeticijama. Budući studenti ovog fakulteta mogu da vide kako će ispit izgledati na besplatnoj pripremnoj nastavi koja je počela prošlog vikenda i trajaće do juna.

-Kao i svake godine organizujemo pripremnu nastavu na kojoj su zastupljeni svi segmenti prijemnog ispita. Radi se o tome da se studenti upoznaju sa specifičnim ispitom koji podrazumeva muzičke i fizičke sposobnosti, test razumevanja pročitanog i test osnovne pismenosti. Prijemni ispit je isti za sva tri smera, učitelj i vaspitač u predškolskim ustanovama, vaspitač u domovima. Pripremna nastava je jako važna da bi se kandidati opustili i da nemaju tremu kada dođu na ispit, jer naši testove ne mere primarno znanje koliko sklonosti i predispozicije da se neko bavi prosvetnom strukom”, rekla je prodekan za nastavu FPNJ Ilijana Čutura.

FPNJ u prvu godinu prima 210 studenata.