JAGODINA- U akva parku u Jagodini najavljuju petmilionitog posetioca,  taj događaj se približava i treba ga očekivati sredinom avgusta. Za proteklih 15 sezone 4,7 miliona turista posetilo je akva park u Jagodini.

-U proseku oko 310 hiljada tokom leta poseti akva park. Očekujemo sredinom avgusta petmilionitog posetioca. Pripremamo se za taj trenutak i nagradićemo srećnog posetioca, kae direktor Zoran Gligorijević.

Povlastice u vidu besplatnog ulaza imaju svi studenti iz Jagodine koji studiraju u drugim gradovima, kao i studenti koji studiraju u Jagodini. Ove godine dodatak je što će i maturanti imati besplatan ulaz, jer zbog kovida ne idu u Grčku.

Akva park u Jagodini tradicionalno ima najniže cene usluga a rapolaže sa osam bazena od kojih je jedan olimpijskih razmera i 800 metara tobogana. Turističku ponudu obogaćuju ZOO vrt, Muzej voštanih figura, Izletište “Potok”, Tržni centar “Vivo”, Muzej naivne i marginalne umetnosti i izletište “Kočin hrast” na Velikoj Moravi.

Akva park u Jagodini je najstariji u Srbiji, otvoren je 2007. Godine. U Akva parku je pet restorana sa oko 1.500 mesta, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, picerije… Raspolaže sa preko 1.200 ležaljki i suncobrana. U julu i avgustu, u njemu spas od vrućine dnevno potraži i do 10.000 ljudi. Ima i parking prostor za 1.000 automobila koji je besplatan.

Besplatne su i brojne priredbe koje se tokom dana i uveče održavaju kraj bazena.