Lokalna samouprava izdvojila je značajna sredstva za nabavku nedostajuće opreme za KJP “Zlatibor”, kako bi građevinski otpad (otpad od rušenja), kabasti otpad i otpad od orezivanja drveća sa javnih površina mogao ponovoda se koristi, ili u smanjenim gabaritima odloži na za to predviđenu lokaciju.

KJP “Zlatibor” je nabavio drobilicu za mlevenje raznih vrsta građevinskog otpada, starog nameštaja, ostataka drveta i komunalnog otpada sa namerom da neke od tih frakcija iskoristi za nasipanje puteva, bankina i staza ili u drvoprerađivačkoj industriji.U procesu nabavke su kamioni, autopodizači, a nedavno nam je isporučena drobilica za mlevenje raznih vrsta građevinskog otpada, starog nameštaja, ostataka drveta i komunalnog otpada.

“Namera nam je da neke od ovih frakcija iskoristimo za nasipanje puteva, bankina i staza. Takođe, frakcije koje se dobijaju mlevenjem nameštaja mogu se dalje iskoristiti u drvoprerađivačkoj industriji. Uporedo sa nabavkom opreme priprema se i opštinska odluka o upravljanju građevinskim otpadom kojom će se jasno definisati procedure za gradilišta. Očekujemo da će početkom sledeće godine sve biti spremno za pravilno razvrstavanje građevinskog otpada i primenu propisanih procedura”, kažu iz ovog preduzeća.

Drobilica je testirana na terenu.