ZAVRŠNA FAZA UREĐENJA CENTRA ZA KULTURU

DESPOTOVAC-Toplifikacija Centra za kulturu u Despotovcu ulazi u završnu fazu, posle projektovanja i prikupljanja dokumentacije. To uključuje priključak na toplovod, podstanicu i izvođenje radova na celokupnoj mreži u zgradi i postavljanje radijatora u kancelarijama, holovima i sali.

-Ministarstvo kulture treba da nam odobri 15,5 miliona dinara za povezivanje Centra za kulturu sa Toplanom. Sada se zagrevaju prostorije TA pećima, odnosno električnom energijom što nije efikasno i mnogo košta. Na toplovodu imamo predviđen izvod za priključenje Centra sa salom, ali pre toga treba završiti mrežu i postaviti radijatore. Reč je o grejanju cele zgrade, kaže zamenik predsednika zadužen za kulturu Goran Milojković.

Sala Centra za kulturu nije bila u funkciji 25 godina, desetak godina čak i bez krova. Od 2017. godine sukcesivno su obavljani radovi.  Kompletno je  zamenjen krov, pojačana je tavanska konstrukcija čelikom, obezbeđeni su uslovi da se scenski prostor dalje unapredi za izvođenje predstava, postavljene su nove stolice, sređeni su  balkon, prilazi,stepeništa i hol.

-Despotovac je dobio izuzetan prostor, zaključio je Milojković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *