SVILAJNAC-Resavska biblioteka u Svilajncu je priredila veče poezije pesnika Darka Daničića (1961), i promociju njegovog poslednjeg izdanja „Okretnica“. Darko Daničić je dr rudarsko-geoloških nauka iz Lazarevca, autor šest knjiga poezije, kao i brojnih kritika objavljenih u književnim časopisima.

Uvodničar ove večeri  Dejan Aleksić, književnik, glavni i odgovorni urednik  “Povelje” (časopis i izdavačka delatnosti Narodne biblioteke “Stefan Prvovenčani” u Kraljevu) prisutne je upoznao sa težnjom izdavača da u svojoj ediciji “Povelja” objavljuje savremenu srpsku poeziju pesnika svih generacija. Među njima značajno mesto pripada Darku Daničiću, srpskom pesniku srednje generacije. Istakao je da je ovo već treća Daničićeva zbirka objavljena u znamenitoj kraljevačkoj ediciji. U daljem obraćanju publici Aleksić je predočio osnovne osobenosti Daničićeve poetike  potkrepljujući svoje tvrdnje stihovima i pesmama iz zbirke.

Mileta Aćimović Ivkov, književni kritičar, u svom izlaganju sa velikom erudicijom, u govoru emotivnog naboja, sa nizom asocijacija na velike evropske pesnike, ukazao je na misao, ono “iza” što u sebi krije naoko jednostavna i jasna Daničićeva poezija. Poseban utisak u izlaganju Aćimovića Ivkova  na sve prisutne je ostavio nadahnuti odgovor da poeziju upravo treba čitati danas, baš u ovo brzo vreme tehnologija, zbog njenog vanvremenskog značaj koji sve ostalo nadilazi.

Pesnik Darko Daničić se publici obraćao svojim “oružjem” pesmom i stihom u nekoliko navrata tokom večeri. Publika je slušala sa izuzetnom pažnjom i zanimanjem, a uzvici odobravanja i česti aplauzima samo su bili način da iskaže svoje razumevanje i odobravanje. Daničićevo veče poezije i njegova “Okretnica”  za brojnu svilajnačku publiku ostaće upamćeni kao nezaboravan književni događaj.