SVILAJNAC- Devetnaesta redovna sednica SO Svilajnac održana je danas uz prisustvo 40 odbornika. Na sednici se raspravljalo o 23 tačke dnevnog reda, a usvojeni su izveštaji o radu Resavske biblioteke, Centra za kulturu, Centra za socijalni rad „Svilajnac“, Centra za brigu o porodici, Štaba za vanredne situacije i Crvenog krsta Svilajnac za 2022. godinu.

Takođe, sastav Opštinskog veća je izmenjen, umesto Ivane Mikić i dr Vere Branisavljević, koje su podnele ostavke, za članove Opštinskog veća izabrani su Branislav Marinković i Zoran Radosavljević.

Na ovoj sednici ostavke na mesto odbornika Skupštine opštine Svilajnac podneli su Đurđija Brzanović sa liste „Predrag Milanović-Svilajnac čuva budućnost“ i Slobodan Đorđević sa liste „Aleksandar Vučić-za našu decu“.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da se krenulo sa kompletnom rekonstrukcijom Krive čaršije i Topličine ulice i da se u aprilu očekuje početak projekta navodnjavanja Resavske celine, kao i nastavak radova na rekonstrukciji puta svilajnac-Medveđa.