SVILAJNAC-Šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini posetio je danas opštinu Svilajnac i tom prilikom obišao projekte koji su sprovedeni uz podršku Evropske unije. Obišli su zgradu za socijalno stanovanje izgrađenu u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’, a zatim su obišli Novu industrijsku zonu čije infrastrukturno opremanje je podržala Evropska unija, kao i projekat zaštite od poplava koji je EU finansirala, a koji podrazumeva regulaciju korita Resave. Svi projekti koji su podržani od strane Evropske unije za cilj su imali unapređenje kvaliteta života građana.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović zahvalio se delegaciji Evropske unije na dugogodišnjoj podršci i saradnji:

„Evropska unija je najveći donator opštine Svilajnac i da nije njihove podrške ne bismo uspeli da realizujemo brojne projekte, iz gotovo svih oblasti, koji su doprineli boljem životu naših građana. Naročito su zaslužni za saniranje posledica nakon poplava 2014. godine i za to što smo danas bezbedniji od takvih elementarnih nepogoda. Opština Svilajnac jedna je od opština koje neguju vrednosti Evropske unije i koja je nosilac razvoja, a to svakako ne bismo bili bez podrške Delegacije EU“ – izjavio je Milanović još jednom se zahvalivši građanima Evropske unije, Delegaciji EU u Srbiji i svim saradnicima na projektima.

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini rekao je da Evropska unija podržava projekte koji doprinose boljem kvalitetu života građana kroz unapređenje infrastrukture, socijalnih usluga i konkurentnosti lokalnih privreda:

„Svi projekti koji su podržani od strane Evropske unije za cilj su imali unapređenje kvaliteta života građana. U Svilajncu imamo sjajan primer saradnje lokalne samouprave sa institucijama Evropske unije i znam da mnogi ambasadori i predstvnici vole ovde da dolaze, jer vole da vide ovako razvijenu opštinu u skladu sa Evropskom unijom. Svi projekti koji su do sada rađeni realizovani su kako treba, dobro se održavaju i to je suštinska stvar kojom će se privući i dodatna sredstva i podrška.“