Zlatiborski Eko Agrar dobitnik nagrade ”Najbolji u Agrobiznisu”

Na 91. međunarodnom sajmu poljoprivrede koji se održao od 18. maja do 23. maja, poslednje večeri u kongresnom centru Master Novosadskog sajma, održana je svečanost ”Veče šampiona”. Najboljima u svetu Agrobiznisa, iskazana je čast i odata su priznanja za ostvarene rezultate u predhodnom periodu.

Zlatiborski Eko Agrar, dobitnik je ovog značajnog priznanja za ”Najbolji u Agrobiznisu” u kategoriji ”Najbolji u organskoj proizvodnji”. Ova nagrada je uručena direktoru Zlatiborskog Eko Agrara, Marku Mariću.U predhodnom periodu Zlatibrski Eko Agrar dao je akcenat na značaju organske proizvodnje, koja se bazira na poštovanju ekoloških principa i proizvodnji zdrave i bezbedne hrane.U predhodnoj godini Eko Agrar otvorio je mini fabriku koncentrovane hrane, proizvodi se nutritivno balansirana hrana za goveda, živinu, jagnjad i svinje.

Mlekara ”Naša Zlatka”, dobila je sve potrebne sertifikate za organsku proizvodnju. Sirovinu otkupljujemo od kooperanata, čiju je sertifikaciju Opština Čajetina subvencionisala u celosti.  Proizvodi se organsko pasterizovano mleko, sir i kajmak.