ŽENE SKUVALE NAJBOLJI GULAŠ

Trideset pet ekipa iz Svilajnca i raznih gradova Srbije takmičilo se na 7. Svilajnačkoj gulašijadi, koja je juče održana kod silosa u Svilajncu.

Gulaši, koji su kuvani više sati, dobra atmosfera, zabava i muzika okupili su veliki broj Svilajnčana i njihovih gostiju, koji ovu manifestaciju prepoznaju kao jedan narodni i porodični sabor.

Stručni žiri i ove godine činili su vrsni kuvari: Dejan Stanković, internacionalni sudija, Dejan Novaković, profesor kulinarstva i Nikola Đurđević, kontinentalni sudija.

Po njihovoj oceni najbolji gulaš skuvala je ekipa „Monarhisti Srbije – ženska mreža“ iz Svilajnca, koja je osvojila i pobednički pehar, drugo mesto osvojila je ekipa “Kaskaderi ” iz Svilajnca, a treće mesto ekipa “Gorski vukovi ” iz Vrnjačke banje.

Gulašijada je održana u organizaciji Sportskog saveza Svilajnac, a glavni pokrovitelj je Opština Svilajnac:

“Sve je proteklo po planu, imali smo veliki broj prijavljenih ekipa, a eminentni žiri je odradio svoj posao kako treba i planiramo da svake naredne godine to bude sve bolje i kvalitetnije. Najvažnije je to što je ova manifestacija postala značajan gastronomski događaj na mapi Srbije”, izjavio je Nenad Miladinović, zamenik predsednika Skupštine opštine Svilajnac i predstavnik organizacionog odbora Gulašijade.

Ove godine, u sklopu manifestacije, po prvi održan je i SVILAJNAČKI VIŠEBOJ,  takmičenje u tradicionlanim srpskim igrama. Pobednik ovog takmičenja je ekipa „Medulani“ iz Miločaja, drugo mesto zauzela je ekipa „Krajišnici“ iz Banatskog velikog sela, a treće mesto ekipa „Jugovići“ iz Svilajnca.