POČEO NAUČNI SKUP U DESPOTOVCU, PREDSTAVLJEN ZBORNIK RADOVA

Predstavljanjen zbornik radova sa prošlogodišnjeg naučnog skupa „Srednji vek u srpskoj nauci, istoriji, književnosti i umetnosti XIV” u Despotovcu. O zborniku i naučnim radovima u njemu sadržanim, govorili su: Dragana Milutinović Simić u svojstvu izdavača, Nataša Vulović Emonts, Miloš Ivanović i Branislav Cvetković.

To je ujedno bio i prvi dan naučnog skupa „Srednji vek u srpskoj nauci, istoriji, književnosti i umetnosti XV”. Nakon sesije posvećene uspomeni na prof.dr Gordanu Jovanović, nastavljeno je rad predstavljenjem naučnih refersta.

PREDSEDNIK OPŠTINE DESPOTOVAC PRIMIO UČESNIKE NAUČNOG SKUPA

Predsednik Opštine Despotovac, dr Zlatko Marjanović sa  saradnicima, zamenikom Nemanjom Radovanovićem i šefom kabineta predsednika, Goranom Milojkovićem, primio učesnike Naučnog skupa “Srednji vek u srpskoj nauci, istoriji, književnosti i umetnosti XV”, koji se održava u okviru 32. Dana srpskoga duhovnog preobraženja.

Predsednik Opštine je pozdravio goste, poželeo im dobrodošlicu u naš kraj i između ostalog, naglasio da je Naučni skup temelj manifestacije “Dani srpskoga duhovnog preobraženja” ali i značajan događaj godinama unazad, koji doprinosi kako očuvanju kulturne baštine tako i razvoju nauke u ovim oblastima.