PRVI MIHOLjSKI SUSRETI SELA U OPŠTINI DESPOTOVAC –  SVETSKI REKORD ZA NAJVEĆI I NAJTEŽI KAČAMAK

U Medveđi kod Despotovca  održani su „Miholjski susreti sela“, koje ove godine prvi put organizuje ta opština u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu. Manifestaciju je svečano otvorio predsednik Opštine Despotovac, dr Zlatko Marjanović. Priređen bogat program koji je obuhvatio sportska nadmetanja, kulturno-umetničke nastupe I izložbe narodnog stvaralaštva.

Ovaj događaj, koji ima za cilj negovanje tradicije I očuvanje kulturnog nasleđa ruralnih sredina, okupio je brojne učesnike I posetioce iz sela despotovačke opštine.

-Još jedno suđjenje-žiriranje za najveći I najteži kačamak. Postavljen je novi nacionalni I svetski rekord,nadam se I prolaz za Ginisovu knjigu rekorda. A to samo može Radiša Radisavljević iz Medveđe. Čestitamo mu na novom uspehu i bravo na velikom trudu i zalaganju, rekao je predsednik žirija Deajn Novaković.

Težina kačamaka je 101.kilogram,a prečnik 177.centimetara, dok je debljina 4,5.centimetara. Kačamak je je u slast pojeden. Radisavljević je poljoiprivrednik, obrađuje 65 hektara zemlje i vlasnik jedine vodenice na Resavi. On je do sada postavio četiri rekorta u pripremanju kačamaka.