OTVOREN NOVI VRTIĆ SIMBA U POPOVCU

“Dobro došli u Simbino carstvo” slogan je na samom ulazu novog objekta vrtića u Popovcu kod Paraćina koji će od danas dočekivati mališane takozvanih gornjih paraćinskih sela Popovca, Zabrege, Stubice, Bošnjana, Buljana, Šaludovca, Klačevice, Donje Mutnice, Izvora, Lešja, Davidovca i Gornje Mutnice.

Otvaranju ovog objekta prisustvovali su predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević, njegova zamenica Jelena Vidosavljević, predstavnici lokalne samouprave, generalni direktor kompanije „Moravacem” Rade Bučevac sa svojim saradnicima, kao i roditelji sa decom.

„Drago mi je što delimo radost po pitanju otvaranja ovog vrtića u Popovcu. Siguran sam u to da se raduju i deca i roditelji, neće morati svakog dana da idu u grad i nazad. Ovo je korak ka ostvarenju našeg cilja, a to je da svako dete u Paraćinu ima mesto u vrtiću“, istakao je predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević.

Sporazum o korišćenju objekta za potrebe vrtića „Simba” potpisali su generalni direktor kompanije „Moravacem” Rade Bučevac i direktorka PU „Bambi” Tamara Jeremić Todorović.

U objektu su otvorene 3 vaspitne grupe i to: Lavići jaslići, papagaji i žirafice. Do sada je upisano 40 deteta.

U narednom periodu planirana je izgradnja dečijih igrališta, parkinga, letnje učionice kao i Zona mini zoo vrta.