JAGODINA-Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma je izjavio danas da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, niti će priznati nezavisnost Kosova i Metohije.
Na svečanoj sednici u Skupštini grada, povodom 17. oktobra, Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu, Marković je rekao da je Srbija zahvalna na tome što je Crvena armija pomogla da se oslobodi Jagodina i Pomoravlje od fašizma.
-Zalažemo se da uđemo u Evropsku uniju (EU) ali nama ovakva Evropa sa zidovima i sa žicom nije poznata. To nije ona Evropa za koju se mi zalažemo. Kada to kažem , ne mislim da Srbija ne treba da uđe u EU, rekao je Marković.
Srbija je, kaže Marković, jedina zemlja slobodna zemlja gde se poštuju ljudska prava onih koji ovde žive i onih koji su ovde u tranzitu.
-Stalni nam čestitaju, kažu da smo se popravili, a iz meseca u mesec traže neki novi zahtev od Srbije. Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije, ustvrdio je Marković.
Marković kaže da strani invetsitori žele da dođu u Srbiju jer ovde postoji politička i ekonomska stabilnost.
-Ovaj grad ima najveći rezultat u Srbiji kada je u pitanju dolazak stranih investitora. To priznanje nam je dao ambasador Italije Manco koji je bio na otvaranju fabrike Vibak je rekao ,,Dobar dan, mala Italijo.“. Jagodina pruža najbolju logistiku investitorima, tako da ćemo sledeće godine imati što ugovoreno, što napravljeno 15 fabrika u Industrijskoj zoni, rekao je Marković.
Marković je istakao da podržava rad premijera Srbije Aleksandra Vučića jer ,,taj ambijent koji je on stvorio za dolazak stranih investitora, treba da iskoristimo“.
-Želim da čestitam SNS jer je danas sedam godina kako je formirana ove stranka. Želim im da rade, da se bore za Srbiju i da poštuju ono što kaže njihov predsednik Aleksandar Vučić, rekao je Marković i dodao da je i on jedan od gostiju koji su pozvani na proslavu.