JAGODINA-Ministar sporta Vanja Udovičić izjavio je danas u Jagodini da je cilj Srbije organizacija što većeg broja međunarodnih takmičenja ,,kako bi smo privukli što veći broj sportista i pokazali šta možemo, koliko znamo i kakvu lepotu Srbija ima, ne samo sportsku veličinu, kvalitet i snagu u sportu.
On je sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Aleksandrom Šoštarom prisustvovao promociji svetskog amaterskog šampiona sveta u kik boksu Aleksandra Konovalova. Reprezentacija Srbije je na Svetskom prvenstvu osvojila 25 medalja, a od toga 9 zlatnih.
-Veliki je značaj lokalne samouprave u razvoju sportova i reprezentativaca. Neverovatna je činjenica da Jagodina izdvaja 10 dosto budžeta za sport. Ulaganje u sport je ulaganje omladinu i sistemsko ulaganje u budućnost lokalne samouprave. Nema zdrave nacije, ni zdrave sredine, ako nema sporta, rekao je Udovičić i pozvao ostale lokane samouprave ulažu u sport, najvljujući da će kroz novi Zakon o sportu finansiranje sportova biti podjednako, bez povlašćenih.
Šoštar je pohvalio rezultate kikboksera Srbije na svetkom prvenstvu, kao i gradu Jagodina da sistemskom ulaganju u sport što je daje vrhunske rezultate.
-U Jagodini radi 120 klubova u 30 sportova, a 5.000 sportista se takmiči. Iz Jagodine dolazi 25 reprezentativaca u raznim sportovima. Izgrađeno je 48 malih terena, kao i veliki tereni. Raspisan je tender za izgradnju hale sportova u najvećem selu Ribare, kapaciteta 1.700 gledalaca, rekao je predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.
Konovalov je posle osvanja svetske titule, poneo i šampionski pojas na takmičenju u Rusiji.