PARAĆIN-Staklara u Hrastniku u Sloveniji pismeno je obavestila Vladu Srbije o zainteresovanosti za preuzimanje paraćinske Srpske fabrike stakla. Oni su ponudili da nastave investicioni ciklus i prenesu tehnološka znanja za proizvodnju ,,lakih flaša” koje tržišite traži, ali pod uslovom da se predhodno situacija oko vlasništva i dugova definiše, stoji u pismu o namerama Staklare Hrastnik.
Inače, Privredni sud u Kragujevcu odložio je danas početak pripremnog postupka za proglašenje stečaja nad Srpskom fabrikom stakla u Paraćinu za 21. decembar, potvrdio je predsednik Samostalnog sindikata Živojin Matejić.
-Dug prema Novoplastu iz Beograda koji je inicirao pokretanje stečajnog postupka je izmiren. Sud je doneo odluku o odlaganju i dato je vreme da se pronađe rešenje za problem dugova Staklare, dodao je on
Račun tog preduzeća je više od godinu dana u blokadi, trenutna visina duga je oko 450 miliona dinara, a ukupan dug 32 miliona evra, najviše za energente. Bugarska Korporativna banka u stečaju tužila je Staklaru za 50,6 miliona evra.
Bivši menadžment na čelu sa Borislavom Vukoviće predložio je da državni organi i javna preduzeća 32 miliona evra potraživanja pretvore u kapital SFS AD kroz konverziju i nastave sa izborom adekvatnog partnera na međunarodnim tenderu.