NASILNIK FIZIČKI NAPAO LEKARA I VOZAČA HITNE POMOĆI

JAGODINA- Zbog fizičkog napada i nanošenja lakih telesnih povreda lekaru i vozaču Hitne pomoći u Jagodini, sudija za predhodni postupak Osnovnog suda je A. S. (42) iz Jagodine odredio pritvor do 30 dana, potvrđeno je danas u policiji. On je osumnjičen da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.
-Njemu se na teret stavlja da je 31. jula fizički napao lekara Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Jagodini i tom prilikom mu naneo lake telesne povrede. Takođe, A. S. se tereti i da je prilikom odlaska napao i povredio i vozača iste službe, nanevši mu tom prilikom laku povredu, navodi se u saopštenju policije.
-Nije prvi put da se tako nešto događa, navikli smo na sve i svašta. Imamo razne pacijente i izloženi smo svakavom ponašanju, ipak naše je da pomognemo životno ugroženom pacijentu i u tome uvek uspevamo. Govorilo se da ćemo dobiti status službenih lica, ali to do sada nije zaživelo, kazala je načelnica te službe Zorica Vlašković.
Kako nezvanično saznajemo, A.S. je u pripitom stanju sa još dvojicom dovezao rođaka u Hitnu pomoć zbog problema izazvanog prekomerenim konzumiranjem alkohola. Lekar je prišao pacijentu i uz pomoć te trojice ga je stavio u stolicu. Otac pacijenta je zapomagao, a A.S. je tokom ukazivanja pomoći četiri puta pesnicom i otvorenom šakom udario lekara u glavu i vrat. Lekar je pokušavao da pomogne pacijentu i bio usredsređen na pomoć dok ga je A.S. tukao. Poslednji udarac A.S. je zadao lekaru u vrat u ambulanti Urentne medicine, provalivši kroz vrata i svom snagom je udario lekara. Zdravstveno osoblje je sprečilo nastavak tuče, jer uspeli da smire lekara da uzvrati udarce nasilniku. Posle toga, A.S. je napao vozača hitne pomoći, koji je uspeo da ga primiri do dolaska policije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *