ĆUPRIJA-Turska tekstilna kompanija Tibet moda otvoriće do kraja septembra pogon u Ćupriji i do kraja godine zaposliće 250 radnika, a u naredne tri godine, prema biznis planu te kompanije, broj zaposlenih dostići će 1.000, rečeno je danas prilikom potpisivanja ugovora između vlasnika te kompanije i predsednika Opštine Ćuprija Ninoslava Erića, koji je dodao da će kineska kompanija Džast du fajber realizovati investiciju proizvodnje vlakana vrednu 5 miliona evra i zaposliti u prvoj fazi 70 radnika. Kinezi su od firme Caričin grad zakupili 5.700 kvadrata radi početka proizvodnje vlakana, a u drugoj fazi gradiće fabriku u Industrijskoj zoni. Ugovor je potpisan 1. avgusta. Turci su zakupili hale bivšeg preduzeća Mladost, koje su u vlasništvu opštine. Početna investicija je oko 1,1 milion evra, a mašine su već na carini.


-Ovo je veliki dan za Ćupriju, oživljavanje industrije, oživljavanje grada, početak onoga što smo dugo pripremali. Čestitam Tibet modi jer znam da su obilazili druge gradove, ali su shvatili da je Ćuprija pravi grad za njih. Zapuštenu halu i upravnu zgradu bivše Mladosti opština je kupila i danas smo sa Tibet modom potpisli zakup tih prostorija. Turci su naveli da su najbitniji radnici, jer ne mogu da komuniciraju sa mašinama. Zato je njihova želja da se uposli što veći broj Ćupričana na obostrano zadovoljstvo, rekao je Erić.
-Godinu dana smo u Srbiji, tražili smo potencijalne lokacije. Najbolje uslove imamo za investiciju u Ćupriji. Konfekciju koju ćemo raditi u Ćupriji plasiraćemo na tržište država EU i Velike Britanije, istakao je jedan od vlasnika konfekcije Galip Akurt.
-U ponedeljak počinju razgovori sa potencijalnim radnicima. Želja nam je da svi budu zadovoljni sa našom investicijom. Želimo da kroz obuku radnici nauče šta je moda i da se stalno usavršavaju, kaže jedan od vlasnika te konfekcije Melih Sengul.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.