MMASKINA NOVOGODIŠNJA PREDSTAVA -MALI PRINC DONOSI SLATKIŠE

SVILAJNAC-“Mali princ” će donosi slatkiše u Centru za kulturu u Svilajncu. 26. decembra, biće održana premijera humanitarne predstave “Mali princ” u izvođenju Omladinskog – amaterskog pozorišta “Mmaska”, a u režiji i adaptaciji glumca i osnivača pozorišta Mladena Miljkovića.Umesto karata, publika će doneti slatkiše i na taj način, učestvovati u akciji, prikupljanja slatkiša za novogodišnje paketiće.

-Reč je o projektu “Umesto karte, slatkiš ponesi” koji smo započeli prošle godine akcijom “Mladi su zakon” i podrške Ministarstva omladine i sporta. Sakupljeno je 70 paketića i ulepšali novogodišnje praznike deci iz Svilajnca. Cilj je da se igranjem predstave, podstakne humanost i da ljudi umesto plaćanja ulaznice, donesu slatkiše, kako bismo napravili novogodišnje paketiće i podelili ih deci iz materijalno ugroženih porodica. Potrudiću se da ova akcija postane tradicionalna. Ovo je nešto što me činim još jačim, hrabrijim, ispunjenijim. i smatram da je dužnost i obaveza svih nas koji smo u ovom poslu da se angažujemo i da pokrenemo što više ovakvih akcija zarad dečijeg osmeha, zdravlja i srećnijeg detinjstva, kaže Miljković.

Prošle godine ovo pozorište uspešno je izvelo predstavu “Novogodišnja čarolija”, koja je bila veoma zapažena, a prikupljena je i velika količina slatkiša. Ove godine adaptiran je veoma zahtevan tekst “Mali princ”. Zamišljen je kao duo drama u kojoj igraju iskusni i talentovani glumci Anica Radovanović i Milan Aćimović.Od osnivanja Omladinsko–amatersko pozorište u Svilajncu, iznenađuje novim i kvalitetnim projektima.

-Pozorište veoma uspešno realizuje mnoge projekte. Posle premijere mjuzikla “Povratak u Oz” koja je izvedena u aprilu i na “Sinđelićevim danima” odigrana za 1.500 dece, mi smo nastavili da profesionalno radimo na novim projektima. Organizovali smo humanitarnu promociju prve pesničke zbirke našeg člana Stefana Lazarevića “Iz dubine” i učestvovali u prikupljanju  novaca za obolelog dečaka, a zatim za “Dečiju nedelju” u Prirodnjačkom centru pripremili predstavu “Čuvari prirode” po tekstu Lele Stojanović, čija je ideja bila da edukativno deluje na decu, kako bi podigla svest o očuvanju prirode – priča on.

Posle ove akcije pozorište nastavlja dalje, na spisku su i nove humanitarne akcije, zatim profesionalna predstava “ČaroBARNA šuma” Lele Stojanović, glavnu ulogu igra profesionlana glumica Jelena Velkovski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *