PRIJEM GRAĐANA U JAGODINI-NOVČANA POMOĆ OD 2.000 DO 5.000 DINARA

JAGODINA-Na prijemu građana u Jagodini oko 2.000 ljudi dobilo je novčanu pomoć od 2.000 do 5.000 dinara,među njima su oni koji slave Svetog Nikolu, potvrdio je u petak  predsednik Skupštine rada Dragan Marković Palma.

-Jagodinska lokalna samouprava već godinama pomaže  porodice koje se jave za pomoć uz poštovanje kriterijuma. Novac za socijalnu pomoć građanima potiče od ušteda, jer ne plaćamo nadoknade za rad onih koje politka postavlja na funkcije, a koji će jednom u tri meseca nešto da konstatuju ili predlože, rekao je Marković.

On je objasnio da lokalna samouprava ne plaća putne troškove i dnevnice, kao i da članovi veća i nadzornih odbora ne primaju nadoknade.

-Od ostvarene uštede pomažemo građanima, starijim ljudima, porodicama sa troje i više dece. Sve manje je mladih koji dolaze pomoć, zato što je u ovom gradu otvoreno dosta fabrika. Do maja sledeće godine biće otvorene još četiri fabrike. To je veoma važno za budžet grada, ali i građane, ističe Marković.

On je podsetio da 19. decembra Srbi slave Svetog Nikolu, najveća slava, ali veliki broj građana nisu u situaciji da obezbede ono što treba da za obeležavanje slave, te grad pomaže i tim porodicama.

– Dajemo od 2.000 do 5.000 dinara u zavisnosti od broja članova porodice i uzrasta. U 2017. godini moraćemo da češće organizujemo prijeme građana, zato što je veliki broj bolesnih i starih. Jagodina je jedini grad gde službene automobile koriste građani za prevoz do kliničkih centara. Poslednje tri godine obezbeđen je autobuski prevoz. Nedeljno autobus pet puta ide za Beograd, kao i pet automobila na razne preglede, kaže Marković.   

-U Srbiji mora da se štedi, političari moraju da štede. Građani glasaju za one koji će da brinu o njima, a ne da brinu o sebi i kako da obezbede što bolji život, a oni koji su glasali da jedva preživljavaju, naglašava Marković i dodaje da u Jagodini nema političkih svađa od 2004. godine, a to znači da partije koje dobijaju podršku građana jednoglasno donose odluke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *