ĆUPRIJA-Izvršitelji su naplatili 25 miliona dinara sa računa opštine Ćuprija na osnovu nezakonitih odluka Osnovnog suda u Paraćinu, zato smo podneli prijave protiv sudija, potvrdio je predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić.  Reč je o zaostalim zaradama zaposlenih u Domu zdravlja, koje su izvršitelji naplaćivali preko opštinskog budžeta.    

-Obavestili smo osnovni i viši sud da se radi o nezakonitoj odluci. Na predlog Vlade Srbije obavljena su autentična tumačenja zakona o izvršenju, tako da je ustanovljeno da su te sudske odluke nezakonite. Nadam se da se ta praksa neće ponoviti u budućnosti, jer najviše gube  radnici Doma zdravlja, koji su izmanipulisani da sredstvima budžeta mogu da se namiruju njihove zaostale zarade.  Na osnovu platnog listića na kome jasno stoji ime drugog poslodavca, vršena su izvršenja na računu opštine. Sudije osnovnog suda donosili su nezakonita rešenja o izvršenju. Oni su se u preumbuli pozivali na zakon koji je važio do 2000. godine, zbog toga smo uputili žalbu na rad sudija. Ne možemo da utičemo na rad suda, ali ako ne radi u skladu sa zakonom onda postoji način i da se to prijavi, rekao je Erić.

On je naveo da će otuđena sredstva morati da budu vraćena u budžet opštine, odnosno da će  zbog nezakonitih odluka zaposleni u Domu zdravlja i advokati morati da vrate novac, ali i da plate sudske troškove i angažovanje izvršitelja.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.