REKOVAC-Plan opštinskog rukovodstva u Rekovcu u narednim godinama je dovođenje investitora i upošljavanje mladih.

-Levčani su se naslušali praznih priča i obećanja, to više ne pije vodu. Ova koalicija može da iznese teret i konačno napravi pomak. Politički situacija je stabilna. Koalicija radi u sastavu SNS i JS , poštena i čvrsta koalicija. Izborna godina je za nama i ovih šest meseci su prošli u vraćanju dugova i planovima za naredne godine, kaže predsednik SO Rekovac Goran Đorđević.

goran djordjevic
Goran Đorđević

Odbornici su usvojili budžet u visini do 395 miliona dinara. Budžet predviđa finansijsku konsolidaciju, odnosno vraćanje dugova ali i kapitalne investicija, asvaliranje puteva, izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

-Pregovaramo sa nekoliko potencijalnih investitora. Nudimo im zemlju i infrastrukturu za realizaciju investicije. Očekujemo naredne godine otvaranje  100 radnih mesta u Rekovcu. To za Levač nije mala stvar, jer treba zadržati mlade, budućnost je u mladima, navodi Đorđević.

Inače, prosečna starost opštine Rekovac je preko 60 godina, ali suština je zadržati mlade.

-Radimo na tome da zadržimo mlade. Imamo razgovore sa investitorima iz Slovačke i Turske. Pogon Fabrike kablova biće statusno rešavan do marta, ali to je vrlo blizu. To je za nas bazična tačka i trenutak za pokretanje privrede, zaključuje Đorđević.

 

Pozitivni primeri Razglednica iz Rekovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Rekovac.