VRANJE-U akciju za pomoć Miljani Ristić Stanković, oboleloj od teškog oblika leukemije, uključili se njeni sugrađani iz Vranja, gimnazijalci, ali i gradsko rukovodstvo. Ona je inače rođena Jagodinka i živela je u tom gradu do udaje. Trenutno nalazi u Nišu, gde je započeta prva faza lečenja agresivnom hemoterapijom.

Miljana i Vukašin

– Prva faza lečenja je u Srbiji i najvažnije je da ona dobro podnese hemioterapiju, a nakon toga bi se radila transplantacija. Za sada povratne informacije dobijamo samo iz Nemačke. Pokušavamo da stupimo u kontakt i sa klinikama u Italiji. Svaki dan je bitan za Miljanu – objašnjava njen suprug Marko.

Posle saznanja da je Miljani hitno potrebna intevencija u inostranstvu, koja je veoma skupa i zahtevna, Gradsko veće Grada Vranja je opredelilo iznos od 500.000 dinara – izjavio je gradonačelnik Slobodan Milenković. Novčanu podršku pružiće i gradonačelnik i načelnik Gradske uprave sa zamenicima, pomoćnici gradonačelnika i članovi Gradskog veća.

Stanovnici jednog od najsiromašnijih gradova u Srbiji ovih dana pokazuju humanost na delu u širokoj akciji pomoći Miljani Stanković Ristić, kojoj je nedugo nakon porođaja dijagnostifikovana akutna mijeloblastna leukemija (AML).Zbog specifičnosti ove teške bolesti i njenog progresivnog napredovanja, lečenje koje je započeto u Srbiji, mora da se nastavi presađivanjem kostne srži u inostranstvu, koje košta oko 150.000 evra.Kako Miljanina porodica nije u mogućnosti da obezbedi ovoliki novac, u Vranju je pokrenuta akcija za pomoć mladoj majci. Najpre se na društvenim mrežama proširio apel Vranjancima da pomognu u granicama svojih mogućnosti, a onda je u akciju krenulo i gradsko rukovodstvo. Milenković je uputio apel svim gradskim javnim preduzećima i ustanovama, republičkim institucijama, privrednicima i društveno – odgovornim pojedincima, da se uključe u akciju i podrže Miljaninu borbu. Apelu su se već odazvali javna preduzeća Vodovod, Komrad, Novi dom i Predškolska ustanova ”Naše dete”, a očekuje se uključivanje i sindikalnih organizacija. U pomoć pritiču i ovdašnji gimnazijalci, koji su za utorak najavili organizaciju humanitarnog turnira u malom fudbalu, sa kojeg će sav prihod ići na namenski račun. Kako je vreme od presudne važnosti u borbi protiv ove opake bolesti, svi koji žele i hoće da pomognu, novac moguda uplate na:

Dinarski račun:
160-5300100364761-79
Devizni račun

BCITITMM
Intesa Sanpaolo spa
Milano, Italy

DBDBRSBG

Banca Intesa ad Beograd
Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd
Republic of Serbia

IBAN RS35160543020053512269

Miljana Ristić
Kosovska 130, 17501 Vranje
Republic of Serbia