PARAĆIN-Privredni sud u Kragujevcu odbio je danas kao neosnovan predlog za pokretanje stečajnog postupka u Srpskoj fabrici stakla iz Paraćina, koji je čačanaka firma Veksilum Balkan, osnovana pre tri meseca, podnela zbog navodnog duga od 47 miliona evra.

-Pobedili su pravda i istina. Pokazala se istina, da neko hoće fabriku da uzme bez osnova, mi smo fabriku spasili i ona će raditi. Ovi koji su pokušali daje uzmu neka se sada brane. Dokumente da dug ne postoji dostavili su bugarski pravosudni organi, SFS i Narodna banka Srbije. Šta treba više da se dostavi da se dokaže da dug ne postoji. Dug jedino psotoji kod firme u Čačku koja nema otvoren račun u banci, reagovao je veoma emotivno predsednik NO Milorad Pušica

Pravni zastupnici Srpske fabrike stakla podneli su krivične prijave protiv organizovane kriminalne grupe.

-Organizator te grupe je Verica Matković, bivša generalna direktorka SFS, a u njoj su i Dušan Adamović, član Nadzornog odbora SFS, advokati iz Beograda Filip Matković i Vojislav Ilić, zastupnik pradlagača stečaja Slobodan Spasojević i Bugarin Cvetan Vasilev, nekadašnji vlasnik Srpske fabrike stakla. Podneli smo krivičnu prijavu protiv ovih osoba,  kao organizovanoj kriminalnoj grupi, republičkom Tužilaštvu za organizovani kriminal, rekao je punomoćnik SFS advokat Branislav Tomašev.

Pušica i Adamović su članovi SNS sa važnim zaduženjima i na važnim funkcijama.

-Izborili smo se za dobro Srbije i dobro 800 radnika. Bićemo primer svima. Krivične prijave ostaju na snazi protiv dela bivšeg i sadašnjeg rukovodstva. Pored toga, krivične prijave ćemo podneti i za pomagače iz fabrike. Neka se svi prepoznaju, kaže predsednik Samostalnog sindikata Živojin Matejić.

Od oktobra 2015 godine većinski paket akcija tog preduzeća je u vlasništvu firme koja se bavi prodajom oružja CPR Impeks Petra Crnogorca.