PEDAGOŠKI FAKULTET U JAGODINI – NAJPOPULARNIJI U SRBIJI

JAGODINA-Fakultet pedagoških nauka u Jagodini je među najpopularnijim u Srbiji, a to je potvrđeno i prilikom ovogodšnjeg upisa jer je od 210 mesta na budžetu i samofinansirajućih popunjeno 195. Drugi fakulteti u Srbiji sa istom kvotom imali su od 70 do 100 prijavljenih brucoša.

-I ove godine potvrdili smo veliku populatrnost, među učuteljskim i vaspitačkim fakultetima u zemlji i univerzitetu. U prvom roku popunjena su dva smera za vaspitače, a za drugi upisni rok ostalo je malo mesta na smeru učitelj, odnosno 15 samofinansirajućih kandidata mogu da računaju na drugi upisni rok na fakultetu, kazala je dekanka prof dr Violeta Jovanović.

U narednoj školskoj godini na tom fakultetu studenti mogu da pohađaju još jedan studijski program i reč je o informatici, dok je od prošle godine uveden Engleski jezik.

-Studenti će u okviru tih grupa moći da steknu 90 kredita i predaju predmete u mlađim ili starijim razredima osnovnih škola, dodala je ona.

Fakultet će sledeće školske godine potpisati ugovore sa evropskim univerzitetima o razmeni i već je sigurno da će četiri studenta ići u Marburg u Nemačkoj, zatim u Baju u Mađarskoj, kao i Portugalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *