PARAĆIN-Rasima Tahira (53) iz Trstenika danas je u Paraćinu ubio brat po ocu Mile Kitić (50) iz Trstenika, te pokušao da ubije njegovu prijateljicu S.L. (49). M.K. je na svog brata pucao iz pištolja 7,65  i hicem pogodio u predelu glave. On je u hodniku zgrade sačekao T.R. i posle glasne rasprave pucao mu u glavu, a zatim je pucao u pravcu Slađanu L. ali je promašio. Pretpostavlja se da je motiv za ubistvo ljubomora, jer je S.L. ranije bila bliska sa Kitićem, koji je inače promenio ime i prezime. Policija traga za ubicom.

-Spavala sam i čula kroz san raspravu u hodniku, pucnjeve i neku osobu koja je udarala u vrata i tražila pomoć. Pozvala sam policiju, a kada sam izašla videla sam čoveka u lokvi krvi. U šoku sam i ne mogu da verujem šta se dogodilo, kaže stanarka zgrade Kristina Petrović.

Stanari su primetili nepoznatog čoveka koji se nekoliko poslednjih dana krio u zadnjem delu dvorišta stambene zgrade. Kada je Rasim sa svojom prijateljicom sišao sprat niže, Mile je uleteo u hodnik, počeo je glasno da pričao i pucao u brata.

-Čuo sam prvo vrisku žene, zatim opštu vrisku u hodniku, nekoliko pucnjeva iz pištolja, mislim da je bilo tri. Nisam izlazio iz stana. Primetio sam jednog čoveka da se tu motao nekoliko poslednjih dana. Zatekao sam ga u podrumu, nosio je kapu na glavi izvinjavao se i otišao. U njihovom stanu je stalno bilo veselo, kaže komšija Stojan Matić.

Slađanu L. je policija saslušala o okolnostima koji su doveli do ubistva. Komšije koje su se okupile ispred zgrade pričale su da su zaticali Mileta u parku, da se raspitivao gde Rasim stanuje i da je najavljivao da će da ga ubije zbog Slađe, koja je ranije živela sa njim.

-Rasim je živeo sa Slađom u iznajmljenom stanu na drugom spratu. Dolazila sam kod njih u posetu, bili su dobri i mirni ljudi. Bili su u vezi, kaže komšika Svetlana Rakić.

Ispred zgrade su u toku uviđaja bili i prijatelji Rasima Tahira, ali oni nisu hteli da pričaju.