DODELA OKTOBARSKIH NAGRADA – Jagodina obeležila dan oslobođenja od fašizma

JAGODINA-Na svečanosti povodom dana oslobođenja od fašizma Skupština grada Jagodina danas je podelila oktobarske nagrade najboljim pojedincima i ustanovama. Plaketu grada i novčani iznos od po 50.000 dinara dobilo je 11 osnovaca, četiri srednjoškolca, Gradsko pozorište, policijski službenik Zoran Stanojević, Udruženje penzionera, Odred izviđača „Boško Đuričić“, KUD „Đerdan“, četvoro sportista i FK „Šantarovac“.

-Moj kolektiv je prepoznao moje konstantno usavršavanje, primenu novih tehnologija radi što boljeg funkcionisanja naše službe, i moju želju da drugima prenesem svoje znanje i pomognem im kako bi bezbednost svih građana bila što bolja – izjavio je vođa Saobraćajnog sektora Policijske ispostave Jagodna grad Zoran Stanojević.

Mateja Jovanović, jedini dobitnik Oktobarske nagrade iz Gimnazije „Svetozar Marković“ rekao je da mu znači kada posle velikog rada i truda dobije priznanje. On je na republičkim takmičenjima iz fizike tri puta osvojio treće mesto i jednom drugo.

-Iako je krajem prošle i početkom ove godine oko 2.000 radnika ostalo bez posla, odnosno uzelo otpremninu, pa priliv u budžetu nije onakav kakvog smo planrali, nijedno davanje nismo ukinuli. I decembra ćemo davati od 2.000 do 12.000 dinara za gospođu i gospodina. Neka se smeju i dalje, ali budžet troše građani – izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma

 

Svečanosti povodom dodeljivanja oktobarskih priznanja prisustvovao je i prvi sekretar ruske Ambasade Aleksej Žukov. On je sa jagodinskom delgacijom položio vence i cveće na spomen groblje Crvenoarmejaca palih za oslobođenje Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *