DESPOTOVAC-Na 2.Tortijadi u Tehničkoj školi u Despotovcu prvo mesto u kategoriji torti i kolača osvojila je kuvar Kristina Ilić, kojoj su prilikom izrade torte konobari Anđela Milovanović i Anica Milivojević.

U kategoriji torti drugo mesto zauzele su sestre Vlatka i Viktorija Radojković i treće Anđela Pavić. Posebnu nagradu i srebrnu medalju osvojio je profesor ekonomske grupe predmeta Saša Đorđević, koji je spremio čizkejk. U kategoriji kolača drugo mesto pripalo je kuvaru Marku Dimitrijeviću i treće Marku Bogosavljeviću.

Za takmičenje u pripremi i dekoraciji torti i kolača prijavljeno je 17 eksponata, pet u kategoriji Najbolja torta i dvanaest u kategoriji Najbolji kolač.
Žiri su činili Dejan Novaković, profesor kuvarstva i predsednik žirija, profesori Aleksandar Kovačić, Dragana Stojanović, Dobrila Milanović – Cica, zatim šefica računovodstva Aleksandra Dimitrijević, predstavnik Kancelarije za mlade Nenad Božić, učenica turistički tehničar Jelena Janković, suvlasnik restorana Šest topola Ivana Petrović i učenica srednje škole “Nikola Tesla” iz Jagodine Katarina Novaković.