ĆUPRIJA- U Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji rezanjem slavskog kolača i svečanom dodelom diploma svršenim studentima, obeležena krsna slava Sv. Jovan Zlatousti. Uručeno je 350 diploma studentima koji su diplomirali u periodu od 27. januara do 27. novembra. Šestoro najboljih diplomiranih studenta 17. generacije, sa najvišom prosečnom ocenom, je pored diplome dobilo knjigu i tablet računar.

-U našoj školi veliki dan kada slavimo dva zaveštanja. Zaveštanje prošlosti kroz simbol Svetog Jovana Zlatoustog, duhovnog zaštitnika ove institucije ali i metafore svetovne i kulturne baštine naših predaka i drugo zaveštanje kao obećanje ovih mladih ljudi čiji trogodišnji rad danas krunišemo diplomama. Obećanje da će opravdati poverenje svojih roditelja i profesora i kroz primenu znanja koje su ovde stekli izgraditi sebi budućnost radeći posao koji spada među najhumanije. Neka vaš uspeh bude nasleđe novim generacijama, rekao je profesor dr Hristos Aleksopulos.

Upriličena je i predstava „Maturanti“ za sve diplomce i goste.  Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija slavi Sv Jovana Zlatoustog kao školsku slavu od 2005. godine kada je Vladika Braničevski presekao kolač i osveštao nove prostorije Škole.