ĆUPRIJA-Posle vesti o smrti dr Goran Ivankovića juče je njegov kolega sa Odeljenja urologije Opšte bolnice u Ćupriji dr Predrag Drenovaković rekao da je on bio radnik ćuprijske bolnice gde se i zarazio, zbog čega je umro.

-Nije on uvezo, nismo mi uvozni lekari ćuprijske bolnice. To je uvreda. Čovek je iz Paraćina, radi u Ćupriji tu se zarazio i zbog toga umro. Testiran je tek kada je lego na odeljenje, zbog simptoma i gušenja. Radio je pod temperaturom, ne zato što je hteo. Trebao je da bude sklonjen, kao i svi mi. Sedeli smo zajedno svako jutro. Pokojni dr Goran je predlagao da se naprave timovi pred dve i po nedelje, ali stav je bio da svaki dan svi dolaze na posao, jer nije bilo instrukcija iz ministarstva, kaže dr Drenovaković.

-Rezignirani samo takvim izjavama najodgovornijih ljudi u Ćupriji, mi nismo uvozni doktori, ne uvozimo koronu u Ćupriju, zarazili smo se na  radnom mestu. Posle testiranja dežurao sam 24 sata, terali su nas da radimo ikao smo bili u direktnom kontaktu sa obolelim kolegama, to je asurd što se radi. Iako nam je kolega umro, koji je bio sa nama u sobi, moramo da radimo. Navodno da radimo dok ne stignu rezulati, koliko ćemo mi njih da zarazimo u krugu oko nas za to vreme, priča dr Drenovaković.

-Svi koji su imali direktan kontak sa zaraženim ili obolelim treba da idemo 28 dana u izolaciju, a to je masovno. Kolega iz sobe, operisali smo zajedno, šta da rade instrumentarke što su bili glava do glave. Ubacili ih u smene jer nema ko da radi. Našta to liči, kaže dr Drenovaković.

Nekoliko sati posle razgovora, sinoć, njemu je stigla potvrda je zaražen covid-19, novim korona virusom, trenutno je u izolaciji.