ĆUPRIJA- Predsednik ćuprijskog ogranka Sindikata lekara i farmaceuta dr Dejan Ćurić apelovao je na kolege da u četvrtak u 10 sati odaju poštu preminulom kolegi dr Goranu Ivankoviću minutom ćutanja zbog.

-Zbog cele situacije ne možemo da organizujemo skup, ali apelujem na kolege da na radnim mestima ili gde se zateknu odaju poštu divnom čoveku. Velika šteta i žalost. Organizovati sada nešto je veoma teško jer je dosta među nama i pacijentima pozitivnih na koronu. Kada sve prođe napravićemo komemoraciju i odati počast i sve što priliči svima koji su položili život u ovoj borbi, rekao je dr Ćurić.

Zvanično je pedesetak lica sa korona virusom, stalno se testiraju, videćemo kako će da se kreću rezultati, prebukirane su laboratorije.

-Od sinoć su pozitivna još dvojica doktora sa urologije koji su radili sa dr Ivankovićem i još jednim kolegom koji je na lečenju. Ima informacija da ima pozitivnih na anesteziji tehničara i doktora, oni su prvi na udaru, rade sa respiratorima, pokrivaju Respiratorni centar, sa nefrologije je sestra na respiratoru, čuo sam da su rukovodeći ljudi u zdravstvenom problemu i to će da bude veliki problem … priča dr Ćurić.