PARAĆIN- U Paraćinu održana 474. sednica Opštinskog veća od 19 do 19.15 sati, elektronskim putem, preko video konferencije uz aplikaciju ,,Zoom”. Reč je o prvoj elektronskoj sednici lokalne izvršne vlasti u Srbiji, koja je na ovaj način održava, što uz nesmetana zasedanja lokalnog parlamenta na otvorenom ili elektronskim putem, pokazuje nacionalnim vlastima da je moguće u vanrednom stanju ispuniti principe demokratičnosti prilikom donošenja odluka, a ne suspendavanjem organa vlasti ,skupštine i vlade, na perfidan i nezakonit način, zaključcima, vladati preko odluka opskurnih kriznih štabova i tzv. stručnjaka.

Materijal za sednicu opštinskog Veća opštine Paraćin koja se održava elektronskim putem je dostavila  Služba za skupštinske i normativne poslove putem e-mail adresa članovima veća.

Sednicu je otvorio i predsedavao predsednik opštine i Opštinskog veća, Saša Paunović.

Predsednik  je konstatovao da postoji kvorum za rad, obzirom da su prisutnost potvdili ukupno 11 članova opštinskog Veća. Usvojen je Dnevni red, a zatim su prisutni glasali za sve tačke.

Sednica Opštinskog veća opštine Paraćin je trajala 15 minuta, što je daleko efikasnije nego u normalnim uslovima kada se održava u zgradi Opštinske uprave.