ĆUPRIJA- Posle testiranja na covid-19 u Zavodu za javno zdravlje u Ćupriji inspektori u civilu Policijske stanice u tom  gradu presreli su sa dva vozila pod rotacijama urologa Opšte bolnice dr Predraga Drenovakovića pod sumnjom da je prekršio mere samoizolacije. On živi u Paraćinu i predhodno je od nadležnih u paraćinskoj Policijskoj stanici, koja ga nadzire za vreme samoizoalcije jer je pozitivan na virus, dobio odobrenje da se odazove pozivu ZJZ i ode na testiranje u Ćupriju. Policajci u civilu su dr Drenovakovića držali više od pola sata na ulici dok su obavljali proveru, odnosno da li je on išao na testiranje ili je prekršio mere samoizolacije, a da predhodno nisu kontaktirali kolege iz Paraćine koje ga nadziru.

-Kazali su mi da postoji sumnja da sam prekršio samoizolaciju i mere zdravstvenih propisa. Presreli su me sa dva vozila pod rotacijama policajci u civilu ćuprijske Policijske stanice. Držali su me kao najgoreg kriminalca više od pola sata na ulici, pritom mi nisu zatražili dokumenta da me identifikuju. Kazali su da me poznaju. Pretpostavljam da je njihov cilj bio da me brukaju pred građanima koji su prolazili u velikom broju i koji me jako dobro poznaju po mom uspešnom dugogodišnjem radu. Obratio sam se Policijskoj stanici u Paraćinu da kontaktiraju kolege iz Ćuprije u smislu da su mi dali odobrenje da odem i da se testiram na covid-19 u Ćupriju po nalogu ZJZ. Policajci iz Ćuprije nisu mogli da dobiju svog nadređenog na telefon, mislim da se zove Kragović, pa su zatim kontaktirali ZJZ i to je sve trajalo. Od policijskih starešina u Jagodini dobio sam objašnjenje da su policajci iz Ćuprije imali nekakvu anonimnu prijavu da kršim mere izolacije, a da pritom nisu hteli ni jednog trenutka da pozovu kolege iz Paraćina koji me nadziru svakodnevno i obaveste se o mom kretanju ili ponašanju. Ako je reč o anonimnoj prijavi i ako me već znaju, zašto nisu kontaktirali kolege iz Paraćina? Ne sumnjam da je ovo politički akt revanšizma posle mojih izjava u medijima da su se lekari i zdravstevni radnici zarazili u bolnici, a ne da su doneli virus i zarazili bolnicu kako su tvrdili političari i njihovi botovi po društvenim mrežama. Sada je i ćuprijska policija uključena u politički revanšizam prema meni, nadam se da će na tome da stanu, jer se bliži kraj vanrednog stanja i njihova moć, kao i moć ovog smrtnog virusa, će značajno opasti, i opet ćemo biti samo obični ljudi, rekao je rezignirano dr Drenovaković.

On je da podsetimo u više navrata pričao za medije i svedočio o teškom stanju u Opštoj bolnici u Ćupriji, što se na kraju ispostavilo tačnim a ne kako su političari tvrdili da je reč o dezinformacija i lažnim vestima. Više desetina zdravstvenih radnika je zaraženo virusom, radnici vitalnih službi su morali na lečenje ili samoizolaciju, preminuo je urolog dr Goran Ivanković.