ĆUPRIJA- Veliki broj građana Ćuprije koji su na početku izbijanja pandemije bili zaraženi oporavlja se i mi  da sada imamo više od 30 osoba koje su izlečene ili se ubrzano oporavljaju. Neke su kod svojih kuća, neke su na beogradskom Sajmu. Taj broj oporavljenih je u poslednje vreme veći nego broj novozaraženih. Došli smo do vrha pandemije što se tiče opštine Ćuprija. Nadam se da će u narednom periodu osetno da opada broj obolelih. Trenutno imamo 164 osobe sa teritorije opštine Ćuprija koje su obolele od COVID-19, u Paraćinu 81, dok je u Jagodini 60 građana pozitivno na koronavirus, izjavio je  danas nacionalnim medijima predsednik opštine Ćuprija i komandant Štaba za vanredne situacije Ninoslav Erić

On je konstatovao da mere koje posebno od 18. marta sprovodi Ćuprija, na čijoj je teritoriji virus od samog početka pandemije bio vrlo aktivan, sada daju opipljive rezultate u kontinuitetu. Nova  važna meru koja se sprovodi od pre nedelju dana.

-Svi novozaraženi koji imaju lakšu kliničku sliku, ako su medicinski radnici idu u Vrnjačku Banju, dok se ostali građani sa blažim oblikom bolesti šalju na Sajam. Razlog je jednostavan da diversifikujemo zaražene sve obolele iz Ćuprije. To smo radili u predhodnih sedam dana  i rezultati se vide, jer ne dozvoljavamo da oboleli ugroze pre svih svoje najbliže time što bi boravili kod kuće, naveo je Erić.

On se zahvalio sugrađanima na poštpvanju svih mera struke i Vlade Srbije i opštinskog Štaba za vanredne situacije, te čestitao građanima Ćuprije, Pomroavlja i Srbije  sa željom da najveći hrišćanski praznik dočekaju u radosti, zdravlju i ljubavi.

-Veliki broj građana opštine Ćuprija, koji su na početku izbijanja pandemije bili zaraženi, oporavlja se, i mi sada imamo više od 30 osoba koje su izlečene ili se ubrzano oporavljaju.

Zaključno sa današnjim rezultatima:
Ćuprija 164 obolelih na COVID-19;
Paraćin 81 obolelih na COVID-19;
Jagodina 60 obolelih na COVID-19.
Rekovac 3 obolela na COVID-19;
Despotovac 3 obolela na COVID-19., saopštio je Erić.