SVILAJNAC-Povodom cepanja bilborda GG Svilajnac čuva budućnost, aktuelnog predsednika te opštine Predraga Milanovića, na društevnim mrežama ta GG uputila saopštenje za javnost u kome je za to okrivila predsednika OO SNS Branislava Marinkovića.

-Noćas su uništeni svi propagandni materijali Grupe građana SVILAJNAC ČUVA BUDUĆNOST. Divljački su pocepani bilbordi na kojima je pisalo VOLIM SVILAJNAC.
To je najnovija predizborna taktika odlazećeg predsednika OO SNS Branislava Marinkovića. Nakon što su ga napustili svi najbliži saradnici, nakon je što mu se i novi “mendžament” ozbiljno urušio, nakon što je shvatio da će ozbiljno da obruka stranku koja mu je ukazala poverenje, pozvao je u pomoć izvesnog stručnjaka za politički marketing.
Zato se ovih dana (i noći) u Svilajncu odvija kampanja kakvu Svilajnčani ne pamte. Građani su već nedeljama izloženi organizovanoj torturi koja se zasniva na bezočnim lažima i partijskom zastrašivanju. Lokalni tajkun sa šakom preostalih saradnika, ojačani koordinatorom i džipom, svakodnevno prete smenama i otkazima, ucenjuju privrednike, direktore ustanova, vaspitačice, sveštenike, novinare. Iako njihov koalicioni partner uporno traži da mu se prijavi svaka zloupotreba i pretnja, izgleda da mu još uvek niko nije preneo da je najlepši vrtić u Srbiji poslednih nedelja postao najprljaviji izborni štab u Srbiji.
Junaci koji, po svaku cenu, žele da stanu na čelo Svilajnca kukavički su se sakrili iza dama koje su uvukli u svoj politički mulj i izložili ih ismejavanju i osudama celokupne javnosti. Zahvaljujući tim stručnjacima, brend uspešnog, uređenog i mirnog mesta koje smo svi decenijama gradili, urušen je preko noći. Svilajnac koji godinama dobija pohvale od svih koji ga posete, od stručne javnosti, od državnih organa, od nevladinog sektora, od evropskih institucija, danas je ismejan i ponižen.
Sreća u ovoj nesreći je da će to da potraje još samo dvanaest dana (i noći).Pobeđivali su Svilajčani i veće katastrofe, pobediće i ovu nepogodu. “Kristalne noći” u Svilajncu će okončati trijumfalna izborna noć. Pokazaćemo i 21. juna kako znamo da čuvamo budućnost i koliko VOLIMO SVILAJNAC! Neko je pomislio da može da ucenjuje Ivanu iz Dublja, da može da preti Jeleni iz Sedlara, da može da kaže Đuri iz Grabovca za koga će da glasa! Taj mora da nije iz Svilajnca!, stoji u saopštenju GG Svilajnac čuva budućnost.