SVILAJNAC-Svetski poznata kompanija Regent danas je svečano položila kamen temeljac za izgradnju  fabrike u Svilajncu koja će u prvoj fazi obuhvatiti oko 6.000 kvadrata, a u drugoj fazi još 6.000. Paralelno sa tim ova švajcarska kompanija,koja se bavi proizvodnjom rasvete, započela je svoju proizvodnju u iznajmljenom objektu od preko 1.000 kvadrata i zaposlila prve radnike.

-Postavljanje kamena temeljca u Svilajncu je veoma značajno za kompaniju Regent. To nije samo početak izgradnje novog objekta, već i početak novog projekta koji treba da osigura uspeh kompanije u budućnosti. Regent planira da zaposli preko 100 radnika, i ne samo radnike u proizvodnji već i visoko kvalifikovanu radnu snagu koja će biti podrška matičnoj kompaniji u Švajcarskoj. Verujemo da su timski duh i jednaki tretman svih radnika presudni u izgradnji fabrike u Svilajncu. Ovom prilikom zahvalio bih se gospodinu Milanoviću koji je od početka projekta bio entuzijasta i pružao nam veliku podršku, izjavio je Jorg Štajmer, generalni direktor kompanije Regent.
U Industrijskoj zoni Veliko Polje, jednoj od dve zone koje posluju u Svilajncu, pored kompanije Regent nalaze se još četiri velike inostrane kopmanije koje su među najuspešnijim kompanijama u oblastima u kojima posluju. Ovaj gigant iz oblasti rasvete će sa 130 novih radnih mesta učvrstiti Svilajncu poziciju privrednog lidera u regionu
-Ponosan sam to kako industrijska zona u Svilajncu danas izgleda. Ponosan sam na 15 novih investicija koje smo realizovali u proteklih 12 godina. Investicija od oko 10 miliona evra, sa proizvodnom halom od 12.000 kvadrata, sa preko stotinu zaposlenih radnika u prvoj fazi, jedan je od najvećih projekata ne samo za Svilajnac, već i za Srbiju, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.
Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su i Uprava za Slobodne zone, predstavnici kompanije iz industrijske zone u Svilajncu i domaći privrednici.