JAGODINA-Povodom 19 godina od ubistva novinara Večernih novosti Milana Pantića iz Jagodina danas je održan pomen, ponovljeno isto pitanje državi ko je naložio, organizovao i ubio Pantića, te upućen zahtev da istragu preuzme Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal. Kako nezvanično saznajemo, Komisija za istragu ubistva novinara u saradnji sa MUP Srbija je došla do neposrednih dokaza dovoljnih za podizanje optužnice protiv nalogodavaca, organizatora i ubica, ali, i pored toga, nije došlo do podizanja optužnice.

– Istragu treba da preuzme Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal kako bi naredne godine konačno moglo da se kaže da su pronađene ubice i nalogodavci ubistva. Borićemo se da bar budu kažnjeni oni koji su naručil i izvršili ubistvo Milana Pantića – zaključio je Predsednik UNS Vladimir Radomirović Radomirović.

Ispred Kompanije Novosti Milan Babović je uputio zahtev da se slučajem ubistva Pantića, koji nema epilog već 19 godina, preuzme Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal.

– Paradoksalno je da je mučko ubistvo dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića do sada istraživalo sedam radnih grupa, a da je njihov rezultat nula. On je hrabro i beskompromisno pisao o sumnjivim privatizacijama „Jagodinske pivare“, Cementare, i verovatno je bio trn u oku moćnicima kojima je objektivnim pisanjem pokvario račun, istakao je on i dodao da je ubistvo Pantića na ulazu u njegov dom savršeni primer dobro organizovanog zločina“.

NAGRADA ZA HRABROST

Ovogodišnji laureati nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“  su dopisnici Večernjih novosti iz Crne Gore Veliša Kadić i Milutin Sekulović. Oni su bili sprečeni da lično prisustvuju, te je pročitano pismo koje su uputili.