PARAĆIN- Privredni sud u Kragujevcu otvorio je ko zna koji put od septembra 2017. godine srečajni postupak u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu, kao i predhodnih puta stečaj je proglašen zbog trajne nesposobnosti plaćanja. Još sedam dana je ostalo za moguću žalbu, ako je ne bude stečaj će biti pravosnažan. Beogradska firma Remont enerdži, koja je otkupila potraživanja Srbijagasa, nastavila je pokrenuti stečajni postupak. Pozvani su poverioci da prijave svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja u roku od 60 dana, dok su dužnici su pozvani da ispune svoje obaveze prema SFS. Bivši radnici SFS koji su izgubili posao u lažnom stečaju u septembru 2017. godine razgovarili su sa predstavnicima firme Remont eneredži i dobili obećanja o rešavanju njihovih problema.

Remont enerdži je otkupio potraživanja Srbijagasa prema  Srpskoj fabrici stakla u iznosu od 8,56 miliona evra obezbeđenog potraživanja i neobezbeđenog 5,34 milijardi dinara.

Računi SFS su u neprekidnoj blokadi od kraja marta 2018. godine i to u iznosu od 631,6 miliona dinara.

Poverilačko ročište zakazano je za 22. oktobar. Za stečajnog upravnika određen je Saša Jovanović iz Paraćina, koji je i u protekle tri godine obavljao .