PARAĆIN- Posle višegodišnje pripreme projekata počela je implementacija projekta Vlade Švajcarske u Paaćinu vrednih 3,5 miliona franaka. Počela je temeljna rekosntrukcija škole u Sikirici vredna 1,2 miliona franaka, dok će ostali deo sredstava biti utrošena na izgardnju sedam drumskih i pešačkih mostova preko Crnice. Tim povodm u Paraćinu je boravila predsednica Nacionalnog veća Švajcarske Konfederacije Izabel More.

-BIli smo užasnuti poplavama 2014. godine koje su se dogodile na ovim prostorima.  U Paraćinu smo da bi se lično uverili na koji način se implementiraju sredstva koja je odobrio parlament  Švajcarske. Na raznim projektima u Paraćinu relizujemo 3,5 miliona franaka,kazala je ona i dodala da je novac uložen u dugoročne projekte koji će simbolizovati prijateljstvo dveju zemalja i podsećaće na prijateljsku vezu Švajcarske i Srbije.

Projekat rekonstrukcije pešačkih i drumskih mostova u Paraćinu trebalo bi da bude završen 2022. godine, najavio je predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević.