POVODOM IZBORA ZA MZ U VREME ESKALIRANJA EPIDEMIJE KORONAVIRUSA – PREDSEDNIK OPŠTINE REKOVAC I KOMANDANT ŠTABA SE OGLASIO NENADLEŽNIM?!!

REKOVAC-Predsednik Opštine Rekovac dr Aleksandar Đorđević povodom zakazanih izbora za savete mesnih zajednica u toj opštini i argumentovanih krtika vezanih za eskalaciju epidemije koronavirusa, oglasio se nenadležnim, odnosno da nije u njegovoj ,,ingerenciji zakazivanje izbora“. Podsećamo dr Đorđevića da je on lekar, ne samo ,,neuki“ političar, a pritom i komandant Štaba za vanredne situacije, odnosno na čelu opštine u svakom smislu i sa ingerencijama da odlučuje o organizaciji bilo kakvih skupova ili u ovom slučaju izbora. Sednice Štaba za vanredne situacije se organizuju na otvorenom zbog epidemije koronavirusa, pa je logično pitanje da li će i izbori za savete mesnih zajednica biti održani na otvorenom,  da li će i potpisi za kandidate biti prikupljani na otvorenom. U proteklih mesec dana na teritoriji Opštine Rekovac registrovano je preko 300 pozitivnih na koronavirus, više desetina građana je u hospitalizovano u bolnicama zbog teških simptoma, isti broj je na kućnom lečenju. Među obolelima su i deca. Ako ti podaci nisu dovoljni da se izbori prolongiraju za mirniji period, odnosno da se Štab za vanredne situacije o tome izjasni, onda je zaista na delu ,,negativna“ kampanja protiv Rekovca, kako tvrdi dr Đorđević u svom saopštenju. Pre nedelju dana na sednici Štaba za vanredne situacije,usled povećanog broja pozitivnih osoba virusom korona, a na predlog Doma zdravlja Rekovac, doneta je odlika da se deo internata Poljoprivredno-veterinarske škole koristi po potrebi kao Kovid ambulanta. Zamoljeni su Levčani da se pridržavaju svih mera i upućen apel da budu budu odgovorni prema sebi i prema drugima.

Prenosimo saopštenje dr Đorđevića u celosti.

-Negativna kampanja protiv naše opštine Rekovac se nastavlja kroz portale sa lažnim vestima koji objavljuju vesti o nama a da su te vesti apsolutno neproverene i netačne! Nakon netačnih informacija oko isticanja taksi na firme u opštini Rekovac, pa potom i o notornim neistinama o prodaji imovine u stečaju, gde su takođe pokušali opštinu da predstave na negativan način , dali su se u novi projekat, gde predsednika opštine Rekovac napadaju za raspisivanje izbora za savet mesnih zajednica za šta on uopšte nije nadležan. Naime, izbore je raspisala Skupština opštine Rekovac na zakonski način, ista Skupština će i odložiti izbore ako epidemiološka situacija to zahteva tako da izbore ne mogu odložiti nekoliko predsednika mesnih zajednica koji nemaju podršku naroda za razliku od sadašnjeg rukovodstva opštine Rekovac!

U poslednjih trideset godina u opštini Rekovac se nikada više nije ulagalo u infrastrukturu, prosvetu, sport i kulturu, i očigledno je da to nekome smeta, pa taj preko portala pokušava da umanji učešće u svim tim projektima našeg predsednika dr Aleksandra Đorđevića, koji je posle više decenija tavorenja sa svojim timom uspeo da mali Rekovac postavi u rang sa opštinama u kojima se svakog dana dešava nešto što ide u korist svih građana. Rezultati rukovodstva opštine Rekovac i našeg predsednika dr Aleksandra Đorđevića su najbolje ocenjeni na prošlogodišnjim izborima, gde je polovina stanovnika jedne male opštine u Pomoravlju dalo bezrezervnu podršku listi koju je predvodio naš predsednik Aleksandar Vučić, a koju je u Rekovcu prezentovao upravo dr Đorđević.

Dr Aleksandar Đorđević iako političar i predsednik opštine, ni jednog trenutka se nije libio da u vreme pandemije korona virusa obuče beli mantil i da po kiši, snegu, i nemogućim vremenskim uslovima krene u najzabačenija sela naše opštine da kao lekar pomogne meštanima Rekovca. Ta činjenica predsednika opštine Rekovac izdvaja od onih koji u Rekovcu nemaju nikakvu podršku ali imaju iza sebe portale, koji neproverene vesti objavljuju. Međutim, svi portali sa netačnim vestima ne mogu umanjiti podršku kakvu Srpska napredna stranka ima u Levačkom kraju.

Mi im zato poručujemo da nastave da rade svoj posao na osnovu priča ljudi kojima ne odgovara jak i stabilan Rekovac a mi ćemo i dalje biti u službi naših građana 24 sata dnevno kao što smo i do sada bili.

Do tada, realizovaćemo 7 kilometara nove kanalizacione mreže kroz Rekovac i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstruisaćemo vodovodnu mrežu kroz samo mesto Rekovac, asfaltiraćemo putne pravce u Loćiki, Motriću, Dragovu, Opariću i drugim mestima, izgradi ćemo košarkaški i teniski teren u Rekovcu, dečije igraonice u Rekovcu, Belušiću, Opariću, Dragovu graditi trotoare, ulagati u sve ono šta se očekuje od nas! Otvaraćemo nova radna mesta u Rekovcu i Belušiću, , stoji na kraju saopšenje dr Đorđevića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *