JAGODINA-Rukometašice Jagodine u 16. kolu Superlige za žene nastavile su u Kragujevcu šampionski niz pobeda započet pre četiri sezone. One su savladale Radnički 20:25 (10:10). Jagodinke su čvrsto na čelu Superlige, ispred Naise i Aranđelovca. Jagodina već mesecima igra u iznuđenom sastavu, jer je desetak rukometašica sa početka prvenstva iz raznih van stroja, a postojeći sastav ima problema sa povredama. To su Kragujevčanke pokušale da iskoriste i iznenade Jagodinke kao u prvom delu sezone, kada su uspele da odgraju nerešeno, ali šampionke nisu dozvolile novo iznenađenje. Početak utakmice nije išao na ruku Jagodinkama jer je Tanji Ašašanin, jednoj od okosnica ekipe, za prvi start na utakmici u 30. sekundi  dodeljen crvi karton. Početno vođstvo Kragujevčanki polako se topilo kako odmicala utakmica, a Jagodinke su se potpuno vratile u utakmicu i došle do svoje igre početkom drugog poluvremena, da bi u 44. minutu rezultat bio 12:16. Do kraja utakmice bilo je samo pitanje razlike u golovima kojom će da pobedi Jagodina 20:25.

Igrač utakmice: Tamara Kostić (Jagodina)

RK Radnički – ŽORK Jagodina: 20:25 (10:10)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca: /
Sudije: Jelena Jakovljević, Vanja Antić
Sedmerci: Radnički 5 (5), Jagodina 4 (4)
Isključenja: Radnički 6 min, Jagodina 10 min

Radnički: Veličković 2, Stojanac, Bjelak, Stepanović 7, Nedeljković, Stošić 1, Blagojević, Hasanović (7 odbrana), Vlašković, Stoiljković 1, Ilić (2 odbrane), Petrović 7, Agatunović 2.

Jagodina: Kostić (12 odbrana), Adžić 4, Ćorović 2, Majkić 4, Bulatović 1, Vukčević 5, Lovrić 1, Jovanović, Raičević 4, Ašanin, Đurašinović, Stojanović, Gojković 4.

Foto : M. Ivanović