Čim smo dobili informaciju da predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Jagodini, Dragan Alempijević, zastupa Dragana Markovića Palmu, nadležni stranački organ ga je razrešio sa funkcije predsednika odbora u Jagodini, kaže za Danas Zoran Lutovac, predsednik DS, u odgovoru na pitanje na koji način će se postaviti demokrate u vezi sa činjenicom da je njihov funcioner, prvi čovek DS u Jagodini, advokat predsednika Skupštine opštine Jagodina, u postupku u kojem se sumnjiči da je podvodio maloletnice i seksualno ucenjivao žene.

Na pitanje kako to da Alempijević ne zna da je razrešen funkcije predsednika GO DS u Jagodini, Zoran Lutovac je odgovorio da je preksinoć održana sednica stranke kao i da će Dragan Alempijević dobiti odluku u predviđenom roku.

Lutovac je za naš list rekao da „advokat može da zastupa bilo koga“, ali i da je svaki stranački funkcioner u obavezi da u javnosti nastupa u skladu sa politikom i stavovima stranke.

– Alempijević zbog toga ne može istovremeno biti funkcioner DS-a i pravni zastupnik žena iz Jagodine u tužbi koja je svojevrsna zloupotreba žrtava u procesu sa više nego očiglednom političkom pozadinom – rekao je Zoran Lutovac.

Foto DS facebook