OPREMANJE NOVE ZGRADE POLICIJE U SVILAJNCU

SVILAJNAC-U toku su radovi na opremanju prostorija zgrade u Ustaničkoj ulici, u kojoj će biti premeštena Policijska stanica u Svilajncu.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da je ovaj objekat kupila opština Svilajnac:

„Mi smo uradili jednu istorijsku stvar, rešili smo problem koji postoji od 1956. godine. Opština Svilajnac je kupila ovu zgradu, koja ima 1.000m2 i poklonila je MUP-u Republike Srbije za premeštaj policijske stanice. Radnici policijske stanice radiće u komfornijim uslovima, ali ono što je nama najvažnije jeste interes građana, koji više neće morati da čekaju po hodnicima, u redovima, već će imati jednu modernu šalter salu od 250m2. Imaće i savremene uređaje, tako da će svako dobiti svoj broj i znaće tačno kada je njegov red da izvadi pasoš, ličnu kartu, vozačku dozvolu ili registraciju“ – izjavio je Milanović i rekao da će ovo značiti i Opštinskoj upravi opštine Svilajnac koja će sve službe koje rade sa strankama rasporediti na donjem spratu i tako ih približiti građanima:

„Istakao bih i saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, koji su uložili svoja sredstva u opremu i nameštaj za novu policijsku stanicu, i kada se do kraja maja završi preseljenje Svilajnčani će konačno dobiti jednu modernu stanicu policije, a ujedno će im i sve opštinske službe biti dostupnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *