Partnerstvo za budućnost 2021.

Popovac – Dvanaestu godinu za redom Moravacem organizuje projekat „Partnerstvo za budućnost” i tom prilikom poziva sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana da pošalju svoje idejne projekte za učestvovanje na projektu. Kao i ranijih godina, konkurs je otvoren za organizacije registrovane na teritoriji opštine Paraćin.

Konkurs je otvoren od 14. maja 2021. godine do 7. juna 2021. godine.

O projektima koji će biti podržani odlučivaće žiri, koji će pri izboru voditi računa o relevantnosti projekta za potrebe lokalne zajednice, potencijalu održivosti, ali i usklađenosti sa temama koje Moravacem podržava svojom Strategijom društveno odgovornog poslovanja, a to su:

Lokalna ekonomija za održivi razvoj – inicijative koje za cilj imaju razvoj zapošljivosti, stvaranje podsticajnog okruženja za pokretanje novih biznisa, i podršku lokalnim mikro, malim i srednjim preduzećima.

Zajednica za održivi razvoj – inicijative koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života građana u lokalnim zajednicama u različitim aspektima, kao što su kultura, obrazovanje, sport, zdravstvo i podrška socijalno ugroženim grupama.

Životna sredina za održivi razvoj – inicijative u zajednici koje doprinose kvalitetu životne sredine.

Ukupan fond za nagrade iznosi 30.000 evra, a nagradu će dobiti 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra. Rezultati konkursa biće objavljeni u julu 2021. godine na sajtu Moravacem: www.moravacem.rs, kao i u nedeljnicima „Bilten” i “Novi Put”.

Više o uslovima konkursa, kao i link za prijavljivanje zainteresovani mogu preuzeti na https://moravacem.rs/program/partnerstvo-za-buducnost/, a sva dodatna pitanja uputiti na e-mail adresu: zorica.radovanovic@moravacem.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *