JAGODINA-Rukometašice Jagodine posle prvog mesta u regularnom delu Superlige Srbije nastavljaju borbu za titulu prvaka kroz plej-of. U polufinalu će se sastati sa rukometašicama iz Aranđelovca, prvi meč igra se u Jagodini u subotu u hali Jasa od 19 sati. Trener jagodinskih rukometašica Dragan Markov i kapiten Jelena Gojković najavljuju pohod na treću uzastopnu titulu. Ove sezone osvojeni su trofeji dva Kupa Srbije.

Posle 22 odigrana kola u plej-of Superlige su se plasirale ekipe ŽORK Jagodina, koja zauzima prvo mesto na tabeli sa 40 osvojenih bodova, ŽRK Naisa je druga sa 37, SPD Radnički treći sa 32 boda i ŽRK Bekament BB sa 29 bodova.

Prvoplasirana Jagodina sastaje sa rukometašicama iz Aranđelovca, a  drugoplasirana Naisa za protivnika ima  Radnički.

Jagodina se ove sezone sa Bekamentom sastala tri puta i zabeležila dve pobede i poraz. Jagodinke trebaju da opravdaju epitet favorita i pobede u dve utakmice Bekament, a potom da razmišljaju o pobedniku drugog duela Naisa – Radnički.

Jagodina i Naisa, tokom celog prvenstva vodili su borbu za prvo mesto, koje u plej-ofu donosi prvenstvo domaćinstva. Jagodina je bila ubedljivija tokom cele sezone. Te dve ekipe su odigrale četiri utakmice, tri je dobila Jagodina i jedan nerešen ishod.

Prvi meč polufinala plej-ofa između Jagodine I Bekamenta igra se u u hali Jasa u subotu 15. maja sa početkom od 19 sati, dok meč u Nišu počinje u 18 sati. Revanši se igraju Aranđelovcu i Kragujevcu u sredu.

foto Mlađa Ivanović