Popovac– Moravacem je organizovala dvanaesti po redu konkurs „Partnerstvo za budućnost” sa ciljem da podrži različite inicijative u funkciji razvoja oblasti vezane za lokalnu ekonomiju, zajednicu i životnu sredinu. Konkurs je bio otvoren od 14. maja 2021. godine do 7. juna 2021. godine za sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana registrovane na teritoriji opštine Paraćin. Ove godine je pristiglo 39 projekata. Ukupan fond za nagrade iznosi 30.000 evra, a nagradu će dobiti 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra. Odlukom žirija, sastavljenog od predstavnika kompanije CRH Srbija, i u skladu sa Uslovima konkursa proglašeni su sledeći pobednici dvanaestog po redu konkursa “Partnerstvo za budućnost”:

Dom Zdravlja Paraćin – “Kolektivnom imunizacijom pobediti COVID-19” (Nabavka vakcinalnog punkta u cilju dalje imunizacije protiv virusa COVID-19).

Udruženje građana “Pridruži se” Paraćin – „Krenimo od sebe – zagrli drvo(Edukacija dece o značaju zdrave životne sredine, kroz radionice, izradu podkasta i sadnju stabala).

Turistička organizacija opštine Paraćin – „Doživi kanjon Crnice“(Izgradnja pešačke staze u kanjonu reke Crnice, od manastirskog kompleksa Sveti Jovan do manastira Petruša).

Udruženje građana “Naša podrška” – „PODRŠKA – Zaštita mentalnog zdravlja u doba korone“ (Kreiranje veb-portala „Podrška“ za ranjive grupe u našoj Opštini. Organizovanje radionica o mentalnom zdravlju, pružanje besplatne psihološke i pravne pomoći i saveta).

Dom omladine Paraćin – “Ulica dečijih radosti“(Organizovanje programa zabavno-edukativnog sadržaja, kreativnih i edukativnih radionica u cilju pozitivnog afirmisanja dečijih talenata i kreativnosti. Projekat će se sprovoditi na glavnom gradskom trgu u Paraćinu tokom leta).

Sportski savez opštine Paraćin – „Sportom do zdravlja“(Edukacija dece predškolskog uzrasta o pozitivnim aspektima fizičke aktivnosti i redovnog vežbanja na njihovo zdravlje i život).

Plivački vaterpolo klub “Paraćin” – “Godišnji program finansiranja klubaPodrška klubu u cilju obuke neplivača i realizovanja treninga za mlađe kategorije plivača i vaterpolista u cilju poboljšanja fizičke kulture i zdravlja najmlađih kategorija stanovništva lokalne zajednice).

Omladinski košarkaški klub Paraćin – „Igram košarku, biram zdrav život“ (Podizanje svesti kod dece o prednostima bavljenja sportom, takmičarskog duha i zdravog načina života).

Studentska organizacija Paraćin – „Smeću nije mesto tu!“(Uklanjanje divljih deponija, izmeštanje na jedinu zvaničnu gradsku deponiju. Sortiranje plastike i metala iz otpada, čija sredstva od prodaje će biti iskorišćena u humanitarne svrhe).

UG “Svi za Paraćin” – „Preduzetništvo i njegova uloga u ekonomskom razvoju“(Upoznavanje mladih ljudi sa značajem preduzetništva i razvijanje preduzetničkog duha kroz radionice, posete uspešnim lokalnim kompanijama, testiranja i obradu rezultata).

U narednom periodu biće organizovano potpisivanje ugovora, nakon čega će pobednici konkursa krenuti u realizaciju projekata.