ĆUPRIJA- U okviru 2. Festivala muziče izuzetnosti Ravanelius  u Ćupriji  večeras od 21 sat u Sali ŠOMO biće održan koncert Duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije. Na programu su dela Baha,  Pjerne,  Ibera, Bizea i Hristića. Danas  je prvi put u Ćupriji izvedena  opera za decu “Snežana” u izvođenju udruženja ,,Visoko C”.

Inače, 2. Festival muzičke izuzetnosti,,”Ravanelius” otvoren je sinoć u sali Škole za osnovno muzičko obrazovanje ,,Dušan Skovran”  nastupom Simfonijskog orkestra “Simfonijeta” iz Sofije i Džez formacije “Sofija”, uz solistkinju Ralicu Petkovu i pod dirigentskom palicom čuvenog Svilena Simeonova.

Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika Opštine Ćuprija zahvalio se publici na prisustvu u velikom broju, uprkos tome što vremenske prilike nisu dozvolile da Festival bude otvoren koncertom u Moravskom parku.

Umetnički direktor Festivala “Ravanelius” i profesor na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu, Dragan Đorđević je poželeo piblici da uživa u festivalskim nastupima. Festival se održava u organizaciji Ustanove kulture “Ćuprija” i Škole za muzičke talente, a pod pokroviteljstvom Opštine Ćuprija.