REKOVAC- Predsednik MZ Rekovac 3 Zoran Radoičić podneo je krivičnu prijavu, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i nezakonitih radnjih, protiv predsednika te opštine dr Aleksandra Đorđevića,  predsednice SO Mirjane Rakić i predsednika Izborne komisije Milana Simića. Radoičić tereti najviše funkcionere te opštine da su kršili zakon pri izboru kandidata za izbore u mesnima zajednicama. On smatra da su oni zloupotrebili službeni položaj jer se pod različitim izborim uslovima obavljaju izbori u mesinim zajednicama. U toku izbornih radnji usvojen je novi Statut opštine vezan za izbore u MZ gde je za neke MZ smanjen broj potpisa potrebnih za kanidaturu za člana MZ sa 20 na 7, a broj članova saveta za neke MZ je smanjen sa 5 na 3. Izbori su raspisani i održani u 12 od 33 MZ, dok će za ostale MZ važiti novi izborni uslovi i izbori će biti naknadno raspisani. Radoičić je najavio i tužbu Ustavnom sudu jer je povređeno pravilo da građani mogu da glasaju na celoj teritoriji opštine, što je na ovaj način uskraćeno za 21 MZ.

Radoičić tvrdi da izbori za MZ nisu legitimni jer nije izašao dovoljan broj građana, odnosno da sumnja da izbori nisu regularni i da treba utvrditi istinost potpisa glasača. On je zatražio da spiskovi sa potpisima birača budu javni, jer sumnja da su falisifikovani. Takođe, Radoičić tvrdi da su prekršeni propisi prilikom izbora članova Izborne komisije, odnosno da opštinski funkcioneri ne mogu da budu članovi te komisije.

Inače, posle izbora u delu MZ u Rekovcu SNS je objavila da je odnela pobedu i osvojila 54 mesta od 60 u savetima MZ. Radoičić nije prisao da obavi primoredaju funkcija predsesnika MZ Rekovac 3, jer smatra da izbori bili nisu legitimni i regulalrni. Predhodno je on je povukao svoju kandidaturu i pozvao građane da bojkotuju izbore.

Predsednik opštine dr Aleksandar Đorđević nije se oglašavao povodom ove krivične prijave.