Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas opštine Despotovac, Paraćin i Rekovac i najavio nova ulaganja putnu i komunalnu infrastrukturu, vodovod i kanalizaciju, te nabavku najsavremenijih dijagnsotičkih aparata za zdravstvo.

PREDSEDNIK SRBIJE POSETIO JE TEHNIČKU ŠKOLU, DOM ZDARVLJA I SVETI MANASTIR MANSIJA

DESPOTOVAC- Predsednik je u Despotovcu izjavio da je više od pet miliona evra u prethodne dve godine iz državne kase uloženo u projekte u Despotovcu. Za rekonstrukciju Tehničke škole Vlada Srbije izdvojila skoro 400 miliona dinara.

– Radićemo nekoliko stvari u Despotovcu. Proširićemo školu na internat i uraditi novu fiskulturnu salu i da vidimo ima li prostora za bazen. U martu smo krenuli sa promenom azbestnih cevi za vodovod, nekih 28 kilometara. Despotovac je ušao u program izgradnje kanalizacije. Početkom sledeće godine  krećemo i za dve i po godine završićemo. Uradićemo i 14,5 kilometara puta do Krepoljina, istakao je Vučić.

On je rekao da će država uložiti novac u razvoj namenske industrije i  da će pokušati da pronađu investitora koji bi koristio prostor bivše Fabrike kablova u Despotovcu. Pored toga, za Dom zdravlja biće  obezbđen mamograf.

– Nije problem izdvojiti 200.000 evra za mamograf. Jagodina dobiti najbolji skener.  Novac za mamograf možemo da obezbedimo već sutra. Za Jagodinu da nabavimo dobar skener, najbolji, da Pomoravlje dobije najbolji skener, 64. slajsni i da time rešimo problem za više godina, najavio je Vučić.

Predsednik Vučić obišao je Sveti manastir Manasiji, zadužbinu despota Stefana Lazarevića i naglasio da je to jedan od najlepših i najvrednijih srpskih manastira.

– Obećali smo pomoć, moraju da se prikopčaju na kanalizaciju, to ćemo uraditi. Manastir obilaze ljudi iz celog sveta, ovde se odigravaju viteške borbe, podsetio je on I dodao da kada se govori o novcu za Despotovac to je oko 60 miliona evra, te da će biti kao neko mesto u Švajcarskoj kada se završi kanalizacija i vodovod, put prema Žaguibici, komunalna infrastruktura u Manasiji, bazen, fiskulturna sala i internat.

VUČIĆ U SISEVCU

PARAĆIN- Vučić je posle Despotovca, posetio hotel u izgradnji “Biogor” u Sisevcu kod Paraćina. Vrednost investicije porodice odbornice SNS Radojke Milovanović i preduzeća RM Stubica je oko 4,5 miliona evra.

– Radoslavu i Radojki, njihovoj deci, hoću posebno da se zahvalim na ogromnom ulaganju. Ono što država može da uradi jeste da uradimo put, da spojimo dve turističke destinacije, Grzu i Sisevac, zahvalio se Vučić porodici Milovanović, u čijem je vlasništvu RM Stubica.

Vlasnica hotela zahvalila je predsedniku Vučiću na dolasku, ističući da je u Sisevcu u poseti bio samo još jedan predsednik, pre čak 60 godina, odnosno Tito.

Predsednik je najavio izgradnju 4 kilometara puta od Senja do Sisevca, kao i put Sisevac- Grza, u dužini od 18,5 kilometara, te da će radovi biti završeni do 1. oktobra. Takođe, najavio je da će biti urađen i put od Paraćina preko Drenovca do Pojata.

– Mnogo mi je drago što se nalazim u Sisevcu. I manastir svetog Sisoja je divan. Vidim da će hotel velelepno da izgleda. Priroda je čudesna. U Paraćinu je 6.500 nezaposlenih, to je ogroman broj. Važno je da su tri investitora iz Švajcarske, Austrije i Slovenije zainteresovani za Staklaru. U Paraćinu veliki broj nezaposlenih zahteva dovođenje nekog velikog investitora, rekao je predsednik i najavio je državnu pomoć za budžet Paraćina.

PUTVEVI, VODOVOD, KANALIZACIJA, DOM ZDRAVLJA U LEVČU

REKOVAC-Vučić je u Rekovcu najavio radove na 3, 5 kilometra puta ka Kragujevcu i da će radovi početi  u roku od 15 dana. Za vodovoda biće izdvojeno 57 miliona dianara. Rekovac je ušao u program uređivanja kanalizacione mere. Biće rekosntruisan Dom zdravlja.

– Ono što je najteže, moramo naći neku investiciju za Rekovac, istakao je on i obećao manju fabriku, gde će raditi oko 200 zaposlenih.

Vučić je obišao i vinariju “Lastar” u selu Sekurič u toj opštini i  najavio da će vinari moći da izvoze velike količine vina, ako se sa Kinom sklopi sporazum o slobodnoj o trgovini.

 

Foto a.vučić