PARAĆIN-Devetogodišnja Kristina Vasić iz Paraćina uručila je najvišu nagradu Džez festivala “Nišvil” u Nišu, “Car Konstantin” belgijskoj legendi i gitaristi Filipu Katrinu koji je smogao snage u 79 godini da pređe par hiljada kilometara od mlade saksofonistkinje primio priznanje.

Usledio je ogroman aplauz publike, pogotovu kada je ova devočica po notama, uz pratnju majke na klaviru, odsvirala jednu melodiju, a nakon što se Katrin zahvalio publici.

– Kristina je sa osam godina oduševila jednog operskog pevača Plasida Dominga i našeg violinistu Nemanju Radulovića koji su bili najzvučnija imena na takmičenju Višehradske grupe V4 koja obuhvata četiri zemlje Evrope, Češku, Poljsku, Mađarsku i Slovačku. U nekoj od njih se svake godine održava takmičenje mnogo starijih kategorija muzičara, a ona je uz glasove ove dvojice velikana postala najmlađi super finalista tamošnjeg nadmetanja. Nesumnjivo da je ispred nje lepa muzička karijera – rekao je voditelj programa na glavnoj bini Velja Petković.

On je kasnije ispričao da je mladoj muzičarki neka vrsta uzora Kendi Dalfer, svetski poznata saksofonistkinja, a ovaj instrument je zavolela kao mala kada je mama odvela u muzičku školu na posao gde predaje.