PALMA : NEGIRAM GENOCID U SREBRENICI I NEKA DOĐU DA ME UHAPSE. ŠTA BRE VIŠE HOĆETE OD NAS MEĐUNARODNI PREDSTAVNICI

JAGODINA-“Želim da zamolim funkcionere iz Republike Srpske da prenesu Visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini da ja negiram genocid u Srebrenici i neka dođu da me uhapse”, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obraćajući se Skupu ratnih komandanata, generala i oficira vojske i policije Srbije i Republike Srpske, koji je održan sinoć u Jagodini, povodom Dana srpskog jedinstvena, slobode i nacionalne zastave Srbije i Republike Srpske. “Međunarodni predstavnici su došli u Bosnu i Hercegovinu, u Republiku Srpsku da nam određuju pravac kretanja, da oni uređuju Ustav i pravo. Ali prvi puta se desilo u poslednjih 20 godina da se Srbija ne stidi svojih generala, svojih oficira, ratnika, koji su branili svoj narod i u Srbiji i u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori od kada je na čelu države predsednik Aleksandar Vučić. I kada sam kod Crne Gore, želim da kažem da ni Milo Đukanović ni bilo ko drugi ne može da razdvoji bratski srpski i crnogorski narod. Sada Milo i njegovi hoće da nam otmu i Cetinjski manastir, u kome se vekovima ustoličuje mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. To što rade je duhovni rat, ali to radi manjina u Crnoj Gori na čijem čelu je Milo Đukanović”, rekao je Marković. “Svi moraju da znaju da Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo, nikada se neće odreći Republike Srpske, ni bratskog naroda u Crnoj Gori. Neće moći da nas razjedine. Nikada. Republika Srpska je ispoštovala sve što piše u Dejtonskom sporazumu, Srbija je ispoštovala sve što piše u Briselskom sporazumu. Šta bre više hoćete od nas vi međunarodni predstavnici i dokle hoćete da ne poštujete međunarodno pravo, koje menjate dizanjem ruku ?”, upitao je Dragan Marković Palma. Marković je udruženju ratnih veterana Srbije i Republike Srpske predložio da Jagodina naredne godine na današnji dan, uoči Dana srpskog jedinstve, slobode i nacionalne zastave Srbije i Republike Srpske organizuje paradu sa više hiljada učesnika na kojoj će prodefilovati vojni i policijski oficiri, generali, ratni komandanti, koji su se borili za svoj narod na prostoru bivše Jugoslavije, u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Da pošaljemo poruku onima koji misle da i dalje odlučuju o sudbini naroda u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori da to više ne rade”, kazao je Marković. Skupu u Jagodini koji je organizovao Savez veterana Srbije i Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine, obratili su se i ministar za  radi boračko- invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović, Državni sekretar ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Srbije Miodrag Kapor i predsednik Saveza veterana Srbije i Republike Srpske Duško Vukotić. Svečanosti su prisustvovali generali, oficiri, ratni komandanti Vojske i policije Srbije i Republike Srpske, Vinko Pandurević, Ilija Todorov, Goran Radosavljević Guri, Rajo Božović i mnogi drugi.

Povodom 15. septembra Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji se obeležava u Srbiji i Republici Srpskoj, večeras je u Jagodini u organizaciji Ujedinjenih veterani Republike Srbije i Republike Srpske održano veče posvećeno generalima i ratnim komandantima vojske i policije dve države.

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma dodelio je zlatnike generalima i komandantima. U odbrambeno-otadžbinskom ratu u Republici Srpskoj poginulo je 23.000 građana i boraca. Rat u BIH počeo ubistvom svata u Sarajevu koji je nosio srpsku zastavu. Govorili su  ministar Vlade Republike Srpske Duško Milunović, državni sekretar Vlade Srbije Miodrag Kapor i predsednik Ujedinjenih veterana Srbije i Republike Srpske Duško Vukotić. Prisustvovali su i predsednici opština Lučani i Sokolac iz Republike Srpske. Intonirane su himne dve države.